fredag 5 februari 2010

Uppdrag Washington, dag 3

Uppdrag Washington, dag 3 - 4 februari

05.30 lokaltid
”Early bird” kallas man i USA om man är uppe tidigt på morgonen. Här är man en sådan, med tanke på att man sover till ”lunch” enligt kroppens klocka och då är klockan 6 på morgonen.
Vi bestämde igår att provköra slingan under morgontimmarna för att se hur trafiken är då. Tur var väl det, den slinga vi valt stod still bitvis. Morgonrusningen korkade igen runt universitetet, bussar, parkerande bilar och irrande fotgängare. Paniken slog till så smått, vad gör vi nu? Tillbaka till utgångspunkten vid The House of Sweden och fram med kartan, hängande över motorhuven började vi titta på alternativ, vilket är ganska svårt. Tänk er att hitta gator med lite trafik i en stad av den här kalibern…

Till slut beslutade vi att vända på slingan och börja med Freewayen och komma baklänges runt universitetet, det såg bra ut. Sagt och gjort, in i XC90:n och ut höger upp på motorvägen med ett brett flin på både mina och göteborgarens läppar. Den glädjen varade i ungefär 45 sekunder tills vi konstaterade att man stängt av halva motorvägen och vi hamnade i ännu en ändlös kö. I ren desperation bytte jag fil och åkte av första avfarten, sen blev det ett varv runt ”down town” för att komma tillbaka.
– ”De e nog nött jäddra statbesök, eller nåt” konstaterade göteborgaren. Det är ganska frustrerande när man kör på en FWY och den plötsligt delar sig i 4-5 avfarter och man inte har en susning om var man är. Kör man fel så tar det 30-45 minuter innan man är tillbaka.

12.00 lokal tid
Nu är vi kallade till ett krismöte med ambassaden, det är ett oväder på gång in och paniken börjar sprida sig i staden, det värsta sedan 30-talet… Som om vi inte har nog med problem…

12.15 lokal tid, ambassadens ”Crises room”
Man utlovar upp till 60 cm snö, och Guvernören i Virginia har utlöst katastroftillstånd under lördagen. Folk har börjat bunkra mat och har fått rådet att stanna hemma under lördagen. Det innebär att vi måste komprimera aktiviteten till fredagen. Typiskt, då får man inte träffa Bäckström, han har match på fredagskvällen… Kanske kan man få tag i matchbiljetter istället?

Vi kommer att få köra med alla deltagare under förmiddagen i morgon, för att sedan ha teorin klockan 13.00. Eventuella journalister kommer klockan 10.00. Ambassadens pressekreterare är inkopplad.

16.10 Lokal tid
Kliver ut från Verzonian Arenas boxoffice med matchbiljetterna i näven. Har middag med ambassaden i kväll klockan 18.00. Vi passade på att ta en lite sightseeing eftersom vi ändå var i dom kvarteren. En sak som man kan konstatera är att Vita Huset är ganska litet.
I morgon kommer snöstormen inrullande klockan 3 enligt alla prognoser, vi får se hur det går.

17.45 Lokal tid
Vart vi än åker i världen ska göteborgaren köpa underkläder till sin älskade hustru. Han har alltid problem med att komma ihåg storleken. Jag har memorerat den, så det löser sig alltid.

20.15 Lokal tid
Lägger sista handen på teorin vi ska ha i morgon, vi funderar att köra presentationen på Jockes Mac…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar