måndag 8 mars 2010

Internationellt intresse...
För den svenska modellen av EcoDriving. Flera länder har visat intresse för det vi kan i Sverige och STR. Man blir imponerad av den kunskap och erfarenhet som vi besitter tack vare den erfarenhets bank som alla våra ED, HED och WED-lärare tillsammans bidragit med. Tack vare den uppföljning som sker, bl.a. med Sparcoachföreningens medlemmar kan vi med säkerhet säga att utbildning lönar sig om man har rätt upplägg.

Nu kommer förfrågningar från andra länder tätare och tätare. De projekt vi har i Chile och Kalifornien rullar på. Senaste beräkningen från Los Angeles visar att personalen på "Customer Service" ligger drygt 11% under normalförbrukning. Mätningar pågår just nu i Santiago de Chile på bussar i lokaltrafik. Tyvärr kom en jordbävning mellan och jag tror att dom just nu har annat att tänka på.

Länder i vårt närområde visar ett stort intresse på vad vi åstadkommit En nyckelfaktor är den noggranna kvalitetskontroll och kravspecifikation som vi har. den grundlades av Alex i slutet av 90-talet och lever än idag. samtidigt har vi inte varit rädda för att utveckla koncept. Titta bara på EcoRail som utvecklades i samarbete med Green Cargo, den utbildningen ingår idag i lokförarnas grundutbildning. Allt framtaget av STR. Jag glömmer aldrig när Stig berättade för mig att han varit ute och åkt tåg mellan Halmstad och Göteborg.

Följande samtal utspelade sig den dagen:

-"Du ska tro de va ett sjujävla tågsätt vi åkte med, ja såg inte slutet på´t", berättade han för mig.
-"De tog mej nog en halvtimme att förstå att ratten som satt framför föraren var faktiskt gasen.

-" Han körd på läge 8, som var det högsta å det gick i 80 km/h, berättade han på sin karakteristiska Ume dialekt. - " Så ja fråg'an, Va händer om du sänker till läge 7? "-Vet int, svara han, Vi ska kör på 8:an", svarade lokföraren

"Men, för h-e prova då", sa jag, Å det gjorde han. "Å tamme f-n hastigeheten sjönk inte, å vi sänkte förbrukningen 10% på Econen direkt"...

På den vägen är det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar