fredag 26 mars 2010

New Jersey inför nu en lag, som första stat i USA, att alla nyblivna förare ska ha röda dekaler fram och bak på bilen när dom är ute och kör.

Jag tycker att alla som är utbildade i EcoDriving skulle ha en grön dekal i framrutan på sitt fordon, vilket skulle innebära att man hade rabatt på bränsleskatten och en miljöpremie efter genom förd utbildning. Precis som man kan göra ROT- eller RUT-avdrag skulle man ha ett RET-avdrag för alla som utbildat sig i EcoDriving. Är inte det ett förträffligt förslag...

Eller skulla man ha en sotsvart skylt på bilen om man kör en personbil som drar över 1,5 lit/mil, fast å andra sidan straffas ju dom varje gång dom tankar. Och eftersom dom är på macken fler gånger är den som kör en bränslesnål bil så handlar dom säkert en massa annat onödigt också, nä dom straffas ändå... Det sista var ett dumt förslag, jag tar tillbaka det.

På Lördag, för att ta upp något helt annat, är det Earh Hour. Ska du delta? Man räknar med att Australiensarnas idé kommer att få ett globalt genomslag denna gång, åtmindstånde i den industrialiserade världen.

Hittills är det över 13.000 personer i Sverige som anmält sig på WWF:s hemsida och över 200 kommuner, nästan 800 skolor och över 1600 företag. Trossamfunden bidrar med över 160 st.
Det kommer att bli världens hittills största manifestation för klimat problematiken.

Jag skrev tidigare om COP15 och nederlaget i Köpenhamn där man misslyckades att få världens stora CO2 producenter att se bortom de nationella intressena. På lördag kl. 20.30 kan du visa vad du tycker...

Släck ljuset... (men inte om du kör bil då!!!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar